Tuesday, August 31, 2010

August, altfel...


August Books:
G.Messadie-Maria Antoaneta
D.H.Lawrence-Amantul doamnei Chatterley
N.Mahfuz-O mie si una de nopti si zile
A.Vasquez Figueroa-Tuareg
August Film:
Inception(love it), The Legend is born: Ip man 1(chinese), Einstein & Edington(lovely), Sex and the city(season 3 & 4)
August Words:
"Am incercat mereu sa nu ridiculizez, sa nu compatimesc, sa nu privesc dispretuitor actiunile umane, ci sa le inteleg."(Spinoza)

Monday, August 30, 2010

Spa GP 2010


S-a desfăşurat în week-end-ul trecut marele premiul al Belgiei de la Spa, o cursă de 44 de tururi foarte antrenantă şi cu destule schimbări.
Week-end-ul a început în condiţiile în care mai mulţi piloţi au fost retrogradaţi de pe grila de start din cauza unor schimbări de motor, cutii de viteză, etc., dar mai era şi cazul lui Schumi care pleca cu o retrogradare de 10 poziţii după ce în urmă cu 3 săptămâni avusese loc un incident cu Barichello.
Oricum, Schumi a plecat din calificări de pe 21 şi a reuşit o cursă bună, terminând în final pe 7, iar primele locuri au fost ocupate de: Hamilton, Webber şi Kubica.
Massa a terminat pe 4, iar Rosberg pe 6, primele surprize au venit încă de la start, când Barichello s-a ciocnit de Alonso şi a ieşit din cursă, a urmat mai tâtziu incidentul dintre Vettel şi Button, care a dus la abandonul lui Button pentru a 6-a oară pe acest circuit.
După această cursă , Hamilton a revenit pe primul loc în clasamentul piloţilor cu 182p., urmat de Webber-179 p şi Vettel-151p.
Reb Bull rămâne pe primul loc la constructori cu 330 p., urmaţi de Mc.Laren cu 329p şi Ferrari 250 p.
Următoarea cursă se va desfăşura pe 12 septembrie la Monza.

Friday, August 27, 2010

A beautiful view


It's friday, so it's time for deco... ! For this week i've chosen this beautiful living-room image, and designer C.Moss's message was: mix antique with the new and the result was great.
So, i love the bamboo coffee table, the chinese panels on tea paper, and even it might seem too many items in such a small place, i like to think there is still a balance between all these different elements that make a beautiful view.

Monday, August 23, 2010

Flowers inspired


It's almost the end of this summer, but flowers will continue to be a source of inspiration, for the days to come...


Sursa photo: net-a-porter.com


Friday, August 20, 2010

Bright&Pink


This is a bright &pink living-room,a design by J.Berger, and to me the room seems very shiny, warm, peaceful, just love it. What do you think?

Wednesday, August 11, 2010

InceptionAm văzut azi la Cinema City -Inception, un film pe care mi-am dorit să-l văd încă de când apăruse în cinema Robin Hood, unde am văzut trailer-ul ataşat acestui film.
Un film superb, inteligent, cu multe efecte vizuale, probabil cel mai reuşit film pe care l-am văzut anul acesta până în acest moment.
Distribuţia e interesantă: Leo di Caprio(Cobb)-a cărui principală ocupaţie este aceea de a intra în subconştientul oamenilor atunci când aceştia visează şi a fura informaţii preţioase , care altfel nu ar fi destăinuite.
Ellen Page din Juno este noul arhitect al echipei care ajută la crearea lumilor fantastice în care se desfăşoară visele, Marion Cotillard(A good year, La vie en rose, Nine) este Mal soţia decedată a lui Cobb, care se reîntoarce în lumile fantastice pe care le creează.
Tema centrală a filmului este lumea ca un vis şi visul care stă în spatele oricărei lumi create de mintea umană, mister, enigme, gravitaţie şi multe labirinturi.
Filmul a fost regizat de Christopher Nolan(The Dark Knight, The Prestige), iar în SUA şi worldwide a depăşit cam toate aşteptările iniţiale, surclasând destul de repede Salt.
Sper să primească cât mai multe nominalizări la Oscarurile de anul următor, poate chiar unul pentru Di Caprio -cel mai bun actor.

Friday, August 06, 2010

Chinese gardens

I found out from wikipedia, that the chinese gardens first appeared during the Han Dinasty,and their number has raised in the Tang Dinasty as economic expansion of this dinasty allowed this to happen.
The essential elements in a chinese garden are a wall surrounding hall, a pool and a mountain with a tree, but later these have expended to 17 elements: proximity to the home, small, walled, small individual sections, asymmetrical, varyous types of spacial connections, arhitectures, rocks, water, trees, plants, sculpture, jie jing(borrowed scenery),chimes, incense burners, inscriptions and the use of feng shui for choosing the right place.
Many garden plants have essential symbolism, such as: pine trees-wisdom, bamboo-strenght, lotus-purity,flowering plum-the renewal and strenght of will,chrysanthemum-splendor.
Several autentic chinese gardens have been built outside China, in places such as:Oregon, Washington, California, Vancouver, Sydney,New York, Zurich or Singapore.
What makes them so special is that perfect harmony they share,because they have been made as a place outside the real world, a place where someone can find himself and also recreate that powerful bound with the nature.

Wednesday, August 04, 2010

Timing


"Life is all about timing, the unreachable becomes reachable, the unavailable becomes available, the unattainable, attainable...Have the patience, wait it out, it's all about timing."(Stacey Charter)
"Yesterday is a canceled check, tomorrow is a promissory note, today is the only cash you have, so spend it wisely"(Kay Lyons)
"We say that we waste time, but it's impossible, we waste ourselves"(Alice Bloch)
"Your time is limited, so don't waste it living someone else's life.Don't be trapped by dogma-which is living with the results of other people's thinking.Don't let the noise of other's opinions drown out your own inner voice.And most important,have the courage to follow your heart and intuition.They somehow already know what you truly want to become.Everything else is secondary."(Steve Jobs)

Sunday, August 01, 2010

F1 Hungary GP 2010
S-a desfăşurat azi grand-prix-ul Ungariei, care după mai bine de 70 de tururi a avut un câştigător neaşteptat, este vorba de Webber.
Spun neaşteptat pentru că încă de sâmbătă după-amiaza , Vettel pleca din pole-position şi avea un avantaj faţă de coechipierul său, însă cu toate acestea în cursă lucrurile au stat diferit.
După un drive-trough penalizare pentru Vettel, acesta ajunge pe locul 3 în spatele lui Alonso, iar Webber se instalează pe primul loc unde va rămâne până la terminarea cursei.
Massa a terminat pe 4, iar în urma lui s-au clasat: Petrov, Hulkenberg, De la Rosa, Button, Kobayashi şi Barichello.
Schumi a fost atât de aproape de intrarea în primii 10, cu toate acestea după câteva tururi în care l-a ţinut în spatele său pe Barichello a fost nevoit să-i cedeze acestuia poziţia sa, şi astfel plecat de pe 14 din calificări a terminat pe 11.
Rosberg le dădea speranţe după calificări celor de la Mercedes, însă la un pit-stop s-a agăţat de Kubica şi au fost nevoiţi să abandoneze.
În clasamentul piloţilor, Webber ocupă prima poziţie cu 161 p., urmat de Hamilton (care a abandonat aici) cu 157 p. şi Vettel cu 151 p.
În clasamentul constructorilor, Reb-Bull se află pe prima poziţie cu 312p., urmată de Mc.Laren cu 304 p. şi Ferrari 238 p.
Următoarea cursă se va desfăşura la Spa în 29 august.
P.S.: Se pare că Schumi va fi retrogradat cu 10 locuri în viitoarea cursă de la Spa deoarece Barichello a considerat că a fost incomodat de Schumi când a realizat depăşirea(nici măcar nu s-au atins!), dar poate credea că va fi lăsat pur şi simplu să treacă cum s-a întâmplat cu o săptămână în urmă cu Massa şi Alonso?
Mercedes şi Renault au fost penalizaţi cu 50.000$ pentru că Rosberg s-a agăţat de Kubica la boxe şi astfel se pare că responsabilii de cursă au devenit mai vigilenţi şi au început să împartă sancţiuni, dar oare nu piloţilor nepotriviţi?