Wednesday, June 30, 2010

Iunie , altfelIunie Books:
J.Colgan-Iti amintesti cum a fost prima oara?
B.Clark-Pentru ca-si permite
I.Allende-Despre dragoste si umbra
F.Beigbeder-199.000 lei
Iunie Film:
Yip man 2(chinese), Killers(funny), CJ7(chinese),Spartacus-season 1
Iunie Music:Kylie-All the lovers, Shakira-Waka , waka, K'naan-Waving flag
Iunie Words:"Nu-ti pierde timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine" (G.Marquez)

Sunday, June 27, 2010

F1 Valencia 2010

Astăzi s-a desfăşurat la Valencia grand-prix-ul Europei,un mare premiu care ne-a adus multe evenimente neaşteptate.

Desigur,cel mai neaşteptat a fost accidentul survenit între Webber şi Kovalainen în turul 12, care a fost sigur cel mai spectaculos din întreg sezonul ,din fericire încheiat fără urmări dramatice.

Mai apoi a fost Schumi, care a terminat pe 15,după ce a plecat din calificări pe acelaşi loc, la un moment dat după accidentul menţionat mai sus ocupa locul 3, dar din cauza unei greşeli de la boxe intră la un schimb iar prezenţa SFC pe pistă îl obligă să aştepte trecerea tuturor piloţilor înainte de a reintra pe pistă:(.

Massa nu a făcut nici el o cursă reuşită, terminând pe 11, plecat însă pe 5, iar Rosberg a reuşit să ia 1 punct şi să termine pe 10.

Podiumul a fost:Vettel, Hamilton, Button, urmaţi pe 4 de Barichello care reuşeşte cea mai bună clasare în acest sezon, care i-ar putea da speranţe?

Surpriza plăcută a fost Kobayashi, care s-a aflat mai bine de jumătate de cursă pe locul 3 şi în ultimele 4 tururi a intrat la boxe pentru primul schimb , frumoasă performanţă.

Cursa a fost interesantă, chiar dacă nu este printre preferatele mele, spectacolul a existat , să sperăm că situaţia se menţine cel puţin la fel de palpitantă pe 11 iulie la Silverstone.

Saturday, June 26, 2010

Spartacus: Blood and sandSpartacus este cel mai recent serial pe care l-am urmărit în ultimul timp şi care chiar îmi place:).
Primul sezon are 13 episoade a câte 50 minute şi este prezentată povestea gladiatorului Spartacus, o poveste care apare foarte reală, cu mult dinamism şi destule peripeţii.
Spartacus(Andy Whitfield) este un războinic trac , care a fost despărţit de soţia sa Sura şi trimis să lupte alături de romani, iar din cauza unei răscoale pe care o provoacă este separat definitiv de aceasta şi vândut ca sclav lui Batiatus(John Hannah).
Batiatus deţinea o şcoală de antrenare a gladiatorilor, loc în care Spartacus ajunge să-şi facă prieteni( Varro-care însă sfârşeşte tragic ), unde este mereu în centrul comploturilor Ilythiei(soţia generaluli roman care l-a despărţit de Sura).
După moarte lui Varro , Spartacus şi ceilalţi gladiatori vor ucide în finalul sezonului nobilimea strânsă pentru o petrecere în casa lui Batiatus, inclusiv pe acesta şi soţia sa Lucretia(Lucy Lawless-Xena)
Singura care scapă este Ilythia, dar desigur surprizele sunt pregătite pentru sezonul 2, care va începe să se filmeze în curând.
Ei bine, povestea e frumoasă şi palpitantă, epoca e redată cu toată decadenţa şi opulenţa ei, pe alocuri evenimentele devin destul de dramatice, însă nu lipseşte nimic pentru a-l face un serial de succes.
Este unul din serialele pe care alături de Grey's Anatomy, Private Practice & Californication, nu le-aş rata...:)

Thursday, June 24, 2010

199.000lei(99francs)- F.Beigbeder


Doream de ceva vreme să citesc -Dragostea dureaza 3 ani de F.Beigbeder, insa aceasta carte mi-a căzut mai devreme în mână.
Este poate tot ce mă aşteptam de la un scriitor contemporan francez şi totuşi mai mult, mai interns , mai critic şi acid, mai diferit.
Dacă veţi dori să o citiţi, cartea vă va uimi, vă va intriga , veţi dori poate să vă opriţi la un moment dat, dar veţi continua să citiţi până la ultima pagină.
Este povestea lui Octave un om care lucrează în publicitate, care vinde orice , oricând, oricum, care e plictisit de viaţă, de poveştile pe care le trăieşte, care caută diverse substitute, chiar dacă e conştient că fericirea nu există sau dacă există nu durează.
Prima parte-Eu: Totul se cumpără:dragostea, arta, planeta Pământ, voi, eu.Omul e un produs ca şi celelalte, cu un termen de garanţie. Pentru a aduce omenirea în sclavie, publicitatea a ales surdina, supleţea, persuasiunea.
Partea a doua- El, partea a 3-a : noi, apoi voi şi ei , titluri sugestive care ni-l prezintă pe Octave în diverse perioade din existenţa sa , care îşi împarte viaţa între droguri(la început) şi căutarea de sloganuri pentru diverse produse.
Prietena sa Sophie îi anunţă sosirea primului copil, iar acest eveniment îl zdruncină destul de tare şi-l determină să o părăsească, mai apoi află că era înşelat de aceasta cu propriul şef, care se sinucide.
Caută alinarea în braţele Tamarei , dar fericirea nu e nimic mai mult decat: nisip alb, cer albastru, apa sarata.
Sfârşitul cărţii ni-l prezintă pe Octave la închisoare după ce este găsit vinovat de o crimă , dar se pare că acest nou statut îl face mai fericit decât viaţa pe care o trăise lucrând în publicitate.
Este o carte pe care o recomand , dar pe care s-o citiţi fără aşteptări, pentru că va trece peste orice aşteptări aţi avea.
P.S.: Mai nou aceata carte e vanduta sub numele de 29.9(?).

Sunday, June 20, 2010

Gradina OAR
Gradina OAR este un loc frumos din centrul Bucurestiului , pe care l-am descoperit in acesta saptamana, iar dupa cum ei declara pe site(http://http://www.gradina-oar.ro/) : o cafenea cu liniste, umbra, racoare, wi-fi, evenimente.

Seamana putin cu acel loc misterios din "La tiganci" de Eliade, acel loc unde gasesti liniste si racoare in timp ce orasul tot se topeste sub arsita soarelui.

Exista un meniu de bauturi, de unde poti alege diverse tipuri de cafea, frappe, bere, vin, sucuri de fructe, cocktail-uri alcoolice sau non-alcoolice, iar preturile nu sunt deloc ridicate, iar servirea este prompta.

Cafenaua este deschisa in spatele Carturesti Verona, pe str. Pictor Arthur Verona nr.19, in intervalul 12:00, 0:00.

Este un loc pe care vi l-as recomanda nu cu caldura pentru ca deja e prea cald, ci cu putina racoare:)


Tuesday, June 15, 2010

Chic literature


Pentru că e vară , încep vancanţele şi mai prindeţi câteva ore libere , o lectură uşoară , cu personaje trăsnite şi întâmplări comice nu strică niciodată.
De curând am reuşit să termin două astfel de exemple de lectură, si anume:
1. Jenny Colgan-Îţi aminteşti cum a fost prima oară? - o povestioară despre cum poţi da timpul înapoi de la 32 de ani la 16 ani . Povestioara e comică, destul de interesantă, oricum după ce o citeşti ajungi la concluzia că nu e atât de distractiv să-ţi doreşti să dai timpul înapoi, pentru că oricum lucrurile nu rămân într-o stare latentă. Oricum pentru personajul principal al cărţii lucrurile se termină cu bine....:)
2. Bridie Clark-Pentru că-şi permite - o poveste la fel de hazlie, doar că acum acţiunea se desfăşoară la o editură, unde şefa Vivian îşi terorizează toţi angajaţii( pe modelul Diavolul se îmbracă de la Prada), iar Claire se trezeşte tocmai în mijlocul acestei edituri care-i promitea o avansare rapidă.
Situaţia scapă de sub control, Claire nu mai are timp nici să-şi organizeze propria nuntă, pe care în final o anulează, oricum lectura nu te plictiseşte....
3. Lauren Weiberger-Vreau să fiu V.I.P.- o nouă poveste de la autoarea Diavolului se îmbracă de la Prada, destul de diferită de această dată, dar stilul se păstrează.
P.S: Preferatele mele rămân cărţile din colecţia Sophie Kinsella :)

Monday, June 14, 2010

F1 Canada 2010


Ieri seară s-a desfăşurat grand-prix-ul Canadei, un circuit revenit anul acesta în calendarul F1, iar câştigătorul a fost şi de această dată Hamilton.
Podiumul a fost completat de Button pe 2 şi Alonso pe 3, iar în urma lor s-au clastat Vettel şi Webber.
Marea mea dezamăgire din acest week-end a fost Schumi care a plecat de pe 13 , iar în final a terminat cursa pe 11, cu toate că cu numai un tur înainte de terminarea acesteia se afla pe locul 9.
Nici Massa nu a făcut o figură mai bună şi a terminat pe 15, iar cu 6 tururi înainte de terminarea cursei a fost nevoit să facă o oprire suplimentară deoarece a crezut că-l poate depăşi pe Schumi şi şi-a avariat maşina:(
Cursa nu a fost foarte spectaculoasă, poate doar mici incidente la start şi câteva ieşiri în decor, oricum cursa din Turcia a fost mult mai palpitantă.
Hamilton ocupă după această cursă primul loc în clasamentul piloţilor, urmat la 3 puncte de Button şi Webber.
Schumi îşi conservă poziţia a 9-a , iar eu sper ca problemele cu care s-a confruntat în acestă cursă să nu se mai repete prea curând.
Sper ca pe 24 iunie la Valencia situaţia să fie puţin diferită.

Friday, June 11, 2010

Raphael-Terminal 2B


După căldura din ultimele zile care a topit oraşul,deci şi pe mine:), după ce oboseală de după sesiunea de master se cam duce, m-am hotărât să revin cu câteva noutăţi despre Raphael.
După cum aţi observat sau nu , Raphael este unul din preferaţii mei de mai bine de 5 ani, iar în această vară , pe 30 august, îşi lansează un nou album - Pacific 231.
Acesta propune 14 piese noi şi un turneu în toamnă la Paris, iar prima piesa de pe album este: Terminal 2B, o piesa interesantă , sper ca şi videoclipul să fie pe măsură.
Au trecut cam 2 ani de la apariţia lui Je sais que la terre est plate, un album care mie mi-a plăcut mult, timp în care Raphael n-a stat degeaba, ci a avut de curând turneul Funambule, urmat de o apariţie în filmul Ces amours la, pe care chiar doresc sa-l vad .
Dar despre noul album o să scriu mai mult când va apărea şi-l voi putea asculta, oricum Terminal 2B nu dezamăgeşte , e în stilul foarte propriu şi fresh al lui Raphael:)
P.S.: Sper ca şi noul look al blog-ului să vă placă.

Friday, June 04, 2010

Un alt fel de top


Am citit ieri un top al celor mai "sustrase" carti din librariile din Bucuresti din perioada sept.2009-aprilie 2010, iar rezultatele in cazul Diverta au fost urmatoarele:
  1. "Si noi ce manca"-G.Mencinicopschi- 104 exemplare
  2. "Luna Noua"-S.Meyer-102 exemplare
  3. "Manualul de stil"-D.Budeanu-100 exemplare
  4. "Intrebari si teste pentru obtinerea permisului"-82 ex.
  5. "Engleza fara profesor"-70 ex.
  6. "Cine suntem?"-D.Puric-65 ex.
  7. DEX- 65 ex.(really???)
  8. "Niste raspunsuri"-53 ex.

In cazul Humanitas Kretzulescu, cei care au sustras cartile s-au dovedit a fi mari iubitori de arta: "Istoria uratului"-H.Eco, "Istoria artei","Scrisori catre fiul meu"-Liiceanu, "Jurnalul"-Oana Pella si desigur Coelho:)

Postul initial este foarte comic si il puteti citi aici:http://http://blog.serialreaders.com/2010/06/topul-celor-mai-furate-carti-din-librariile-romanesti/.

Oare mai e nevoie de incheiere?