Sunday, January 31, 2010

Ianuarie, altfel


Ianuarie Books: G.Florescu-Confesiunile unui cafegiu ;
Yasunari Kawabata- Vuietul muntelui,
M.Palmer- Elemente de taoism,
J.Weiner-Anumite fete;
G.Martinez-Despre Roderer;
Ianuarie Film:Hero, The princess and the frog(funny), Sherlock Holmes(great), Did you hear about the Morgans?(:( ), Alvin si veveritele 2(funny), RocknRolla(very good)
Ianuarie Music:Tiziano Ferro- Traversata Dell'estate, Il regalo piu grande, Sere Nere, The clash- I faught the law
Ianuarie Words: "Insa omul este o fiinta haotica, ce va tinde sa-si asume rolul cunoasterii si va claca in fata noilor infinituri de necunoastere pe care le va intrezari. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit, ci pentru a oscila intre nebunia descoperirii si plictiseala de armonie.Fericirea este doar momeala care il tine in cursa pana la sfarsit. "(O.Paler)

Saturday, January 30, 2010

Depeche mode : Discography&fav

1. Speak& spell(1981)- Just can't get enough - pentru ca este poate una din cele mai cunoscute piese DM care se reinventeaza cu fiecare nou concert mondial din care nu lipseste :)

2.Broken Frame(1982)- The sun and the rainfall- nu a fost o piesa foarte promovata, insa e printre favoritele mele:) , unpredictable as the sun and the rain fall:)

3. Construction time again(1983)- Everything counts- e deja clasic si il canta si astazi in turnee spre deliciul publicului:)
4.Some great reward(1984)- Lie to me- poate ca nu a avut un video, dar e destul de convingatoare:)

5.Black Celebration(1986)-A question of time-un super video, o piesa interesanta , care nici ea nu lipseste din concerte:)6.Music for the Masses(1987)-Never let me down&Little15-clasice, video interesante ale lui Corbin, poate doar cu regretul ca in ultimii ani Little 15 nu a fost suficient promovat in concerte:(
7.Violator(1990)-Personal Jesus, Waiting for the night, Enjoy the silence, World in my eyes- poate cel mai bun album DM, asa ca e greu sa alegi doar o piesa:)
8.Songs of Faith and Devotion(1993)-I feel you, Condemnation, In your Room- cred ca este poate perioada care desi a fost cea mai dificila pentru Dave, concertele live au fost cele mai bune:)
9.Ultra(1997)-Barell of a gun, It's no good, Useless-
o revenire mult asteptata de fani, cu un album care este printre favoritele mele, cu un mesaj puternic, mai trist, o noua directie cel putin fata de Violator si Songs of Faith and Devotion:)


10.Exciter(2001)-When the body speaks&Goodnight lovers-un album considerat prea soft si sentimental pentru DM, pacat ca when the body speaks a fost atat de putin promovata:(11.Playing the angel(2005): A pain that i'm used to, Suffer Well, John the Revelator, Precious-un album superb, un turneu reusit:)
12.Sounds of the universe(2008)-Wrong, Fragile tension, In sympathy, Perfect-
foarte diferit de precedentul Playing the Angel, dar sound-ul unic ramane!
P.S. : Week-end DM pe VH1 sapt asta, acesta a fost si implusul pentru acest post :) Long live the Mode!


Tuesday, January 26, 2010

Ultima concubina


Lesley Downer readuce prin acest roman povestea unor timpuri apuse din istoria Japoniei, la începutul secolului al XIX-lea.
Autoarea s-a născut la Londra în 1959, mama fiind de origine chineză, iar tatăl preda chineza la University of London. Astfel înconjurată de asemenea influenţe cu privire la cultura asiatică se decide să plece şi să studieze în Japonia, unde rămâne mai bine de 15 ani. Debutează în 1989 , iar mai nou a realizat pentru BBC2 o serie de emisiuni culinare dedicate Japoniei(A Taste of Japan) şi câteva cărţi culinare.
Ultima concubină(The Last concubine) apare în 2008, este o carte de ficţiune, foarte bine documentată şi deosebit de interesantă.
Este povestea lui Sachi, care la 15 ani este luată din satul său de către prinţesa Kazu , soţia tânărului shogun şi adusă la palat, unde devine ultima concubină a acestuia. Din păcate shogunul este otrăvit şi la scurt timp după întâlnirea lor moare, în ţară izbucnesc revolte între cei din sud şi cei din nord, iar Sachi trebuie să plece din castelul Edo pentru a o salva pe prinţesă.
Astfel, însoţită de domna sa însoţitoare Taki vor pleca prin ţară, îl va întâlni pe Shinzaemon(un samurai proscris) alături de care va rămâne până la sfârşitul romanului.
Deasemenea această călătărie neaşteptată o va ajuta să-şi descopere adevărata familie, iar în final se va stabili alături de Shin într-un loc retras de zbuciumul vieţii de la palat pe care o dusese în trecut.
" De n-ai fi tu, / Cui i-aş mai putea arăta floarea de prun?, Când vine vorba de înflorire şi parfum/ Numai ea stie ce înseamnă cu adevărat."
"Nu voi culege scoici ale uitării, ci perle , mementouri ale iubitului de odinioară, strălucitor ca o bijuterie"
Este o carte foarte interesantă, care chiar dacă este scrisă în engleză, acest lucru nu-i dăunează foarte mult, deoarece documentaţia din spatele său este solidă , una din cele mai bune cărţi despre cultura asiatică scrisă de un european:)

Monday, January 25, 2010

Music: Tiziano Ferro

I rediscovered Tiziano Ferro some days ago,even if i had known him for years:) . First , i was quite impressed by his concert in Brasov this autumn, very good live:), even if at that point his presence on stage made me think that he was somehow selfish....:)

He already has 4 albums: Rosso Relativo(2001), 111(2003), Nessuno e Solo(2006) , Alla mia Eta(2008), which is also the best sold disc in 2009 in Italy.

I found him quite unusual(in a good way:)), his music is a combination of very smart lyrics, interesting sound , hard & soul , beautiful and powerful voice ,just perfect for a stressful day.

If i made you curiuos just a little , try his site: http://www.tizianoferro.com/ or http:/ /www.jurnalul.ro/stire-antimonden/tiziano-ferro-burlacul-gentilom-520231.html

and listen to : Sere Nere, Alla mia eta, Rosso Relativo, Stop Dimentica, Breath Gentle,La Traversata dell'estate ,or Il regalo piu grande:)

P.S. This is my newest crush is music, this time :)

Friday, January 22, 2010

Campionatele europene de patinaj 2010

Se desfăşoară în această săptămână campionatul european de patinaj de la Tallinn, iar ceea ce mă aşteptam de mult timp s-a întâmplat deja:)
Ei bine, Plushenko a revenit în activitate, aşa cum îi stă bine, un mare entertainer şi un desăvârşit show-man, iar talentul său şi-a spus încă o dată cuvântul.
Astfel el a reuşit două progame foarte reuşite în acest an şi sper că va continua să ne uimească şi la Jocurile Olimpice, peste 3 săptămâni şi poate numai pentru a-l vedea live mă voi uita la 3 dimineaţa la patinaj:)
Locul doi i-a revenit în acest an lui Lambiel şi el revenit după o retragere de 2 ani, nu pot spune însă că programul lui m-a impresionat foarte tare, iar Joubert a terminat pe 3, poate prea puţin în acest an, din păcate:(
La perechi au câştigat ruşii Kavaguci şi Smirnov cu un program lung foarte bun şi interesant( un vals), primul aur pentru ruşi după retragerea foarte talentaţilor Totmianina şi Marinin.
Se pare că în acest an vom avea multe surprize plăcute, care vor culmina poate cu un nou aur la olimpiadă pentru Plushenko:)
Pot spune că au meritat 4 ani de aşteptare pentru o aşa revenire în forţă, asta dacă se mai îndoia cineva de talentul şi determinarea lui! Sper ca şi un alt preferat al meu(Schumi) să facă o figură frumoasă în acest an..!
Aştept gala acestor premii care ştiu de pe acum că o să fie deosebită(aştept surpriza showman-ului Plushenko:).
P.S. Thanks for some of the photos to a great Plushi's fan:)!!!


Tuesday, January 19, 2010

Despre Roderer


Guillermo Martinez este doctor in logica matematica la Universitatea din Buenos Aires, si a debutat la 20 de ani cu un volum de povestiri: Jungla fara animale.
Despre Roderer a aparut initial in anul 1992,dar este tradus la Humanitas in anul 2008.
Roderer este un tanar genial, care incearca sa creeze un sistem filozofic care sa explice inexplicabilul, insa incercarile sale esueaza.
Este prezentat prin ochii singurului sau prieten, care spre deosebire de el reuseste sa termine liceul, sa se inscrie la o facultate de matematica si mai apoi sa plece la un doctorat la Harvard.
Roderer, este in schimb extrem de dificil, plictiseala ii ia de cele mai multe ori elanul, insa citeste cu o mare pasiune teribila .
"Tipul asta de inteligenta difera doar cantitativ de facultatile normale ale unui om obisnuit, este doar o accentuare a inteligentei comune: viteza mai mare, mai mare patrundere, mai multa abilitate in operatiile de analiza si sinteza. Este inteligenta celor talentati sau dotati...Doua pericole o pandesc: plictiseala si pulverizarea.
Celalat tip i se par ostile cele mai obisnuite legaturi ale gandirii."
Asadar, Despre Roderer este o carticica de maxim 150 de pagini, pe care o citesti rapid, dar care are mult substrat,personaje inteligente, o carte care mi-a facut o impresie foarte buna(a smart book).
P.S. : The king Plushenko is back:), what a result! well done:)

Monday, January 18, 2010

Golden Globes 2010
P.S. :Here are some of my fav:)
These are some of the winners:
Best Motion Picture -Drama: Avatar
Best Actress - Drama: Sandra Bullock(The Blind Side)
Best Actor-Drama: Jeff Bridge(Crazy Heart)
Best musical / comedy: The Hangover
Best Actress Musical /comedy: Meryl Streep (Julie&Julia)
Best Actor Musical/comedy: Robert Downey jr.(Sherlock Holmes)
Best Animated film:Up
Best Foreign film: The white ribbon(Germany)
Best Director: James Cameron(Avatar)
Best Series Television Drama: Mad Men
Best Actor in a Television Drama: Michaell C.Hall(Dexter)
Best Actor in a Comedy Television: Alec Baldwin-30Rock

Sunday, January 17, 2010

Despre tao ....


In "Elemente de taosim" M.Palmer prezinta sub forma unor legende si povesti inceputurile taoismului , de la ideea de saman si pana la prezentarea celor mai importani reprezentanti ai acestei ideologii.
"Tao il creeaza pe Unul/ Unul il creeaza pe doi/Doiul il creeza pe trei/Iar trei creeaza toate lucrurile"
Trei reprezinta cele 3 principii ale existentei:respiratia, spiritul si esenta vitala, doi= yin si yang, iar unu este originea vietii=qi, energia pura care se afla in cap.
" A fi jad este foarte rar, deci important, in timp ce fiind ca oricine altcineva esti precum nisipul comun."
"Cea mai lunga viata dureaza 100 de ani, si nici un om din 1000 nu traieste pana la aceasta varsta. Sa presupunem ca totusi exista unul care traieste. Jumatate din acest timp este ocupat de copilarie si senilitate. Jumatate este pierduta cu suparari, durere, boala.As spune ca din cei 10 sau mai mult care ii raman, un om abia daca traieste o ora in care sa fie multumit si liber de griji permanente. Atunci care este scopul vietii? Viata este doar pentru a te bucura de frumusete si bogatie, sunet si culoare. Dar nu-ti poti intotdeauna sa-ti permiti frumusetea si bogatia. Ne framantam cu ceea ce e bine si ce e rau pentru mintea si trecutul nostru, lipsindu-ne de fericirea perfecta a anilor in trecerea lor si nu putem fi liberi nici macar timp de o ora. Care este diferenta dintre aceasta situatie si aceea de a fi legat cu 2 randuri de lanturi intr-o inchisoare interiora?"(Lieh Tzu)

Tuesday, January 12, 2010

Sherlock-Holmes


I've seen this movie today and i can say that i really enjoyed it:). So, first of all, the subject was very exciting, mysterious and fun:)
It is the story of Sherlock Holmes and his friend Watson, crimes, the mysteries behind them and very smart and fun dialogue.
I've head that Sherlcok Holmes was the inspiration for creating dr. House and his friend Wilson(:)), but in this movie i can say that Holmes is really human and cares for at least one person around him, and Watson is actually the opposite of Wilson...
I liked the special effects, the acting(very much), the plot and the smart dialogue, everything was exactly where it was supposed to be, so i really enjoy beginning the year with such a great movie:)
I am impressed by Robert Downey's jr. acting, very elegant, just perfect for the character, and now i must see The Soloist where he's making another great part...
What i found out about him? That he dated Sarah Jessica Parker and Marisa Tomei, also played in Zodiac(another detective story) and Iron Man.
Has 2 Golden Globes for 2009 and should probably deserve another one for this movie this year, because he's nominated, but we'll see:)
The end left was the promise of a new part, hoping soon, because there are so many mysteries to be solved, by a funny, complicated and smart character such as Sherlock Holmes:)

Monday, January 11, 2010

Ce filme vedem in ianuarie?

1. The princess and the frog

O nouă animaţie programată pentru 22 ianuarie, care poate fi comică şi relaxantă:)

Trailer: http://www.cinemagia.ro/trailer/the-princess-and-the-frog-printesa-si-broscoiul-4335/2.Sherlock Holmes
Este de mai bine de o săptămână în cinema, cu Jude Law, Robert Downey jr. şi Rachel McAdams. Sper să fie un film reusit, dar vă spun mai multe după ce reuşesc să-l văd:)
3. Nine
Un musical cu Fergie, Kate Hudson şi Penelope Cruz, cu speranţa că va fi mai reuşit decât Chicago.
4.Did you hear about the Morgans?


O nouă comedie cu Hugh Grant şi Sarah Jessica Parker, iar din trailer se anunţă a fi promiţător:), know knows?
Trailer: http://www.cinemagia.ro/trailer/did-you-hear-about-the-morgans-4391/
5.Agora
Un film fantastic , poate cu o bază istorică, oricum genul de film pe care îl urmăreşti poate şi doar pentru costume şi decor. Waiting for it!
Trailer: http://www.cinemagia.ro/trailer/agora-3956/
P.S.: Nu este un top!,iar ordinea este aleatoare.Nu uita sondajul din dreapta, sus:)


Friday, January 08, 2010

Shades of blue


Blue has always been interesting and fun, and had made me think of sea, summer, water...:) So, waiting for next summer i've chosed some blue items...Hope you enjoy!Monday, January 04, 2010

My Top 15- Favorite Actors

15 .James McAvoy


You've probably seen him in Wanted and he's quite a strange presence with beautiful blue eyes:)

14.Owen Wilson

Who didn't hear or see him? So, he's great in commedies(most of them with Ben Stiller), he's funny and a scorpio...:)

13.Russell Crowe

He's know for the Gladiator and i also enjoyed seeing "A good year" and "A beautiful mind", a complex actor:)

12.Hugh Jackman

He was the sexiest man in 2009 and had a great role in "Australia", waiting for more.


11. Jude Law


He is funny, nice and i really enjoyed "Alfie", great actor for commedies....:)


10.Jeffrey Dean Morgan


He is usually confused with Javier Barden(but is taller), was Danny in Grey's Anatomy, and had some interesting roles in "P.S. I love you" and " The Accidental Husband", always a funny and relaxing presence:)9.Johnny DeppHe is well-known for the role of Jack Sparow(very funny), has some strange choices for his roles, and a balanced family...
8.Leo DiCaprio
He is a great actor , who made some very interesting choices lately: Body of Lies, The Departed, Blood Diamond and a great new movie is going to be released very soon:)( and he's a scorpio:))7.Hugh Laurie

He's House and everybody knows and loves this crazy, strange, lonely but very smart doctor:)6.Patrick Dempsey


He's Dereck , well-know for his play in Grey's Anatomy, but i also enjoyed: "Made of Honor", "Enchanted", very funny commedies, an elegant and relaxing presence.

5.Simon Baker


He is not that well-know, i saw him in "Something new", "The book of love" , "The Devil wears Prada" and of course "The Guardian" and "Mentalist". He's australian, very cute and a fresh presence.
4.David Duchovny

You've seen him lately in "Californication"(great one), some commedies and "The X-Files"3.Eric Dane
He's know for his role in Grey's Anatomy, where is very funny and fresh, cute:)


2.Edward Norton
You've seen him in "History American X", "The Painted Veil", "25th Hour", "Pride and Glory", etc., speaks Japanese and French, had a degree in History at Harvard, is smart, choses well his roles .... :)1. Gerard ButlerYou've seen him in "P.S.I love you" , "Gamer", "300", "Law abiding citizen", "The Ugly truth" and has 4 more film for 2010:) He's the newest big star at Holywood,very cute, scotish, has a law degree and supports children who have cancer. I think it's enough for a no. 1:)
P.S. : I probably forgot somebody:) and i decided to begin the posts for this year with something funny . Hope you enjoy it:)