Friday, October 30, 2009

Octombrie,altfelOctombrie Books:N.Djuvara-Amintiri şi poveşti mai deocheate(great),
M.Keynes-E cineva acolo?,
S.Kinsella- La cumpărături cu bebe( funny!),
Boris Vian-Femeile nu-şi dau seama,
O.Paler-Viaţa pe un peron.
Octombrie Film: Il faut que ca danse! ( great&funny)+ 6 ep. sezon 6 Grey's Anatomy+ 3 ep.sezon 3 Private Practice :)
Octombrie Music:E.Moire-Sans dire un mot ; B.E.P- I gotta feeling ;
Octombrie Words:" Faţă de mine sunt mai curând aspru, aşa că am tot dreptul să nu admit la alţii ceea ce nu admit sau corijez la mine" A.de Saint Exupery

Sunday, October 18, 2009

F1 Brazilia


In acest week-end se va desfasura marele premiu din Brazilia, iar calificarile de ieri l-au adus pe Barichello in pole-position, urmat de Webber si Sutil, abia pe 5 Raikonen.
Surpriza a fost Button(!) care pleaca de pe 14 si Vettel de pe 16, si uite cum lui Barichello urmeaza sa-i creasca aripi ca poate devine si el campion mondial....? Let's see!
Legat de aceste calificari, nu cred sa fi fost in acest sezon unele care sa dureze 2 ore jum, mai mult decat o cursa din cauza ploii, aceeasi ploie care nu ne-a ocolit nici pe noi in saptamana ce tocmai se incheie!!!
In ceea ce priveste cursa discutata duminica seara, castigatorul a fost Webber, urmat de Kubica si Hamilton, insa succesul sau a fost in mare parte umbrit de vestea noului campion mondial la piloti: Button, si desigur Brawn -la constructori.
Pe locul 2 este acum Vettel , iar la 2 puncte distanta Barichello, care se pare ca este aproape sa piarda si titlul onorific de "vicecampion"...:)
Ferrari ajunge pe 4 la constructori, dupa ce Raikonen a terminat cursa pe 6!:), iar Fisichella aceleasi 0 puncte....
Sa speram ca ultima cursa din sezonul 2009 va fi macar palpitanta, iar Ferrari va termina macar pe 3 la constructori...Let's see...!:)

Sunday, October 04, 2009

F1 Japonia

A fost in acest week-end cursa din Japonia, al carei podium a aratat astfel: Vettel, Trulli si Hamilton. Surpriza de aceasta data nu a fost Vettel( doar e a 3 cursa castigata in acest sezon), ci Trulli care a reusit sa termine cursa pe 2(nu s-a intamplat prea des).
Pe locul 4 a venit Raikonen, a fost o cursa destul de atipica,daca pana la ultimele 8 tururi credeai ca nimic nu se va mai schimba, ei bine multe s-au schimbat odata cu intrarea SC,iar cursa a fost foarte pappitanta pe final.
Deasemenea nici calificarile de sambata n-au fost tocmai plictisitoare, cu multe iesiri in decor, cu piloti sanctionati la cursa de duminica si cu intrarea SC de cam 2 ori....!
Diferenta dintre Button si Barichello este de 14 puncte, Vettel s-a apropiat la numai 3 puncte de Barichello(:)), iar in ultimele 2 curse ramase se pare ca vom avea mai multa distractie!
2,1, peste 2 saptamani GP Brazilia, iar acolo cursele au fost mereu speciale:)!

Saturday, October 03, 2009

The Jewel in the palace....So, this is the latest movie i'm watching and i'm quite fascinated with the story, characters and the whole landscape.
It is a story which took place during 1494-1506 and 1506-1544 in South Correa, the story has some historical base: Dae Jang-jeum is the only female to become the king's personal phycian.
Lady Choi and the younger Choi did exist in the history of that period, but her real actions were worst than it is shown in the film.
It was also the highest rated drama in Coreea and had a great success in Taiwan, China, Japan, Thailand, Iran and many others.
So, the story is amazing,the period is well designed, the characters are very expesive and not so young as you might think :), I must mention that yesterday i have seen the last 7 episodes of the movies and everything can't let you do anything else, but it's worth watching....And of course there are some surprises left for the last 5 episodes, i won't tell more....
I am really pleased with the story and it had such a great sucess, that the park where was filmed the story soon became a place visited by many fans...:)