Wednesday, April 29, 2009

Aprilie, altfel...

Aprilie Books:G.Liiceanu-Scrisori către fiul meu(good one),

G.Mandelbrot- Obiecte fractale(f. interesantă),

Al.Paleologu-Bunul simţ ca paradox,

C.Serghi-Pânza de păianjen(good one),

I.Teodoreanu- Lorelei(very good);

Aprilie Film: Body of lies(very good), Confessions of a Shopaholic(funny), Genova(peisaje spectaculoase), Fight Club(superb), The Holiday(very nice), Slumdog Millionaire;

Aprilie Events:Simfonia Lalelelor şi F1;

Aprilie Music: DM: In Chains, Hole to Feed; C.Lauper: Girls just wanna have fun; Raphael : Qu'on est bien dans ce monde(love it:)).

Aprilie Words: Omul este singura creatura ce refuza sa fie ceea ce este.(A.Camus)

Sunday, April 26, 2009

F1 BahrainCursa din Bahrain a fost castigata de Button, urmat pe podium de Vettel:) si Trulli. Au aparut in sfarsit si primele puncte pentru Ferrari prin locul 6 al lui Kimi.

Nu a fost o cursa cu prea multe surprize: Massa a terminat undeva pe 10 :(, putine abandonuri, o vreme foarte calda.

La putin timp dupa terminarea cursei am vazut un film destul de interesant: The Holiday, cu Jude Law(sweet), Cameron Diaz, Ruffus Sewell(:)), merita vazut!

Monday, April 20, 2009

F1 China


Cursa din acestă săptămână a fost oarecum diferită ce cele două de la început, deoarece câştigătorul nu a mai fost Button, ci Vettel:)
Este cea de-a doua cursă câştigată de Vettel la numai 21 de ani(well done!), pe podium l-au urmat Weber şi Button.
În rest surprizele nu au fost prea mari: Alonso şi Raikonen în afara punctelor, Massa a ieşit cu vreo 15-20 de tururi înainte de final( what a pity!) şi încă o cursă ratată pentru Ferrari:(
Calificările au fost destul de antrenante , iar pole-ul lui Vettel o mare şi plăcută surpriză, iar cursa s-a desfăşurat în întregime pe ploaie, safety-car, maşini avariate, plimbări în decor, ce mai o cursă de F1 foarte imprevizibilă.
Spectacolul rămâne garantat în continuare şi săptămâna viitoare în Bahrein :)
P.S. : Nadal a câştigat pentru a 5-a oară consecutiv la Monte Carlo( well done, champ!)

Saturday, April 11, 2009

Wednesday, April 08, 2009

Things you already know?


" Dar eu? Cum as face, daca as vrea sa strig ca sunt om si ca simt si gandesc fantastic? Cum sa-i fac pe ceilalti sa stie ca stiu ce-i disperarea, ca stiu ce-i increderea, daruirea, nelinistea, dorul, lipsa, bucuria si alte cateva lucruri de felul asta care-mi ard inima?"

" Este evident ca din tot ce traiesti iti ramai la un moment dat tu insuti, faci bilantul unei perioade si reziduul ultim este propriul tau eu. Ceea ce a ramas esti tu, mereu tu."

" Nimeni nu poate simti clipa de clipa ceea ce celalalt vrea ca el sa simta. Mereu va fi nevoie de unul care sa cedeze, care sa aiba intelepciunea sau generozitatea de a se plia pe " seria temporala" a celuilalt". ( G. Liiceanu : Scrisori catre fiul meu).

Oricat de egoiste ar putea sa para afirmatiile de mai sus, eu le consider sincere si foarte actuale, asa ca nu-mi ramane decat sa va recomand acesta carte scrisa sub forma unui jurnal, o confesiune extrem de sincera!
Pana la urma e nevoie de curaj sa scrii un jurnal, sa te arati cititorilor fara masca , fara sa pui pe seama unor personaje trairile, nelinistile, pasiunile tale.... Acesta este motivul pentru care apreciez mai mereu jurnalele diverselor persoane care decid ca cititorii au reusit sa le castige respectul si increderea si pentru acest lucru le deschid usa pentru a pasi intr-o camera a intimitatii lor...

Sunday, April 05, 2009

F1 MalaysiaCursa de săptămâna aceasta a fost foarte ciudată, spre deosebire de cea de săptămâna trecută:)

Podiumul a arătat astfel: Button, Heidfeld, Glock, dacă la Button poate mă aşteptam după cursa de săptămâna trecută, la ceilalţi doi piloţi mai puţin. Desigur că ploaia a schimbat mult jocurile, a dat peste cap toate strategiile echipelor, dar a adus şi destulă plictiseală, deoarece nu se ştia dacă cursa va mai continua sau nu, atât piloţii cât şi echipele erau foarte dezorientate. De mult nu am mai văzut o aşa atmosferă de criză în F1:)

Massa a terminat pe 9, iar Kimi pe 16, deci încă un week-end aproape ratat pentru Ferrari, din păcate:(

La echipe situaţia după acestă cursă este: Brawn, Toyota, BMW , un clasament atipic comparându-l cu sezoanele trecute.

Se pare că totul a devenit atipic în acest nou sezon, ordinea în clasament se schimbă, spectacolul e garantat, iar vechii favoriţi se văd în postura de a se reinventa pentru a rămâne în frunte. Să vedem ce va urma în următoare cursă din 19 aprilie din China:)