Friday, November 28, 2008

Noiembrie , altfel....
Noiembrie Events: Cupa Moscovei la patinaj si Grand Prix-ul de la Paris
Noiembrie Books:
Marguerite Duras ( Ochii albastrii, parul negru) ,
Murakami - Pintball( unfinished) ,
Adevarul despre Sasha Knich
Noiembrie Movie: Madagascar 2 ( funny), Nights in Rodanthe, Everything is illuminated ( un film cu un umor foarte bine realizat, cu o poveste interesanta , Elijah Woods in rolul principale şi o coloană sonoră pe măsură.A little bit russian atmosphere:))
Noiembrie Music:A-ha : Analogue
Raphael : Une journee particuliere
Depeche Mode: The sun and the rainfall, The love thieves
Noiembrie People: Brian Joubert, pentru 2 programe superbe prezentate la cupa Moscovei, well done:)
Noiembrie words: "Age is an issue of mind over matter. If you don't mind it doesn't matter"


Sunday, November 23, 2008

Cupa Moscovei la patinajCupa Moscovei la patinaj a fost un super eveniment si mai mult decat atat Brian Joubert a revenit cu 2 programe splendide.
Gala a fost superbă, iar programul prezentat de Brian a fost ca de obicei deosebit, el are obiceiul de a-si pune amprenta pe programele de gala si de fiecare data reuseste( vezi Le Roi Soleil, Don't Give up al lui Josh Groban sau Leave me Alone)
Daca la Grand Prix-ul de la Paris nu a facut o figura chiar atat de buna pe cat ma asteptam, la Moscova mi-a intrecut asteptarile . Well done:)
Oricum sper ca in sezonul ce urmeaza sa-i reuseasca toate programele, sunt valoroase si uneori chiar merita sa mai castige:) Ramane un patinator elegant, talentat, poate fi un showman ( in stilul lui...), oricum e o prezenta frumoasa pe gheata.

Tuesday, November 18, 2008

Nights in Rodanthe
A fost un film interesant, mult diferit de ceea ce ma asteptam sa vad dupa trailer. Povestea nu e complicata, mai degraba comuna, iar sfarsitul imprevizibil.


Mi-au placut cadrele ( marea, hanul situat la malul marii) , prestatia actorilor a fost pe masura renumelui pe care l-au dobandit. Ideea filmului ar fi ca atunci cand nu te astepti se intampla lucruri care schimba totul , dar care sunt supuse la randul lor schimbarii.


Desigur ca ma asteptam la un sfarsit mai fericit, dar oricum cel rezervat de film il face mai real, mai apropiat de ceea ce traim decat de ceea ce ne-am dori.


Aflati intr-o lume in miscare e greu sa te opresti si sa arunci o privire in jur pentru ca asa ai putea sa te pierzi( sau asa crezi...), dar daca in loc de asta se intampla sa te regasesti?what if?

Trailer: http://www.cinemagia.ro/trailer/nights-in-rodanthe-nopti-in-rodanthe-2005/

Monday, November 17, 2008

Tour of the Universe


I really got to take a tiket for Depeche Mode "Tour of the Universe "and i'm very happy because i thought i might lose the chance this time, too:)
This has been by far the best thing today, it's always sweet to see a dream coming true, it was hard .....
Finally this morning i thought i have already seen almost everything and still people around me never stop to surprise me( and not in a good way:)).
Most of the time i hate things ending like this, changing my opinion about someone and they proving me how wrong i have been to consider them better....
I don't know who loses more from a situation like that, at least i know i am exactly what i pretend to be.....


Sunday, November 16, 2008

Les yeux bleus, cheveux noirs
"Ea se uită la cameră prin mătasea neagră, fără a-şi fixa ochii pe ceva, ca şi cum ai privi aerul , vântul. Fără a se cunoaşte oamenii în căutare se recunosc" - Marguerite Duras
Citatul e extras din romanul "Ochi albastrii, parul negru" al lui Marguerite Duras, un roman scurt dar deosebit de interesant si captivant.
Romanul e construit in jurul a doua personaje ( ea si el) care in aparenta nu se cunosc, dar din curiozitate si plictiseala se vor descoperi pe parcurs( de aici " fara a se cunoaste, oamenii in cautare se recunosc").
Cam toata povestea se desfasoara intr-o camera parasita situata la malul marii, in care personajele vin noaptea si pleaca dimineata. Culorile care predomina pe aceasta scena improvizata sunt alb, negru si albastru, sugestive si suficiente in acelasi timp.
Personajele sunt libere sa comunice, sa se ascunda, sa se descopere, sa vina si sa plece, sa-si aleaga o finalitate.
In concluzie e un roman ce se imbina cu teatrul( pe alocuri apar anumite indicatii scenice care ar fi utile in cazul unei puneri in scena a actiunii) , un roman usor de citit , care creeaza imagini si sentimente unice, reale, dureroase pe alocuri.
Poate ar merita citit in special de aceia care decid mereu sa limiteze totul in jurul lor.......

Monday, November 10, 2008

WHAT IF?Întâlnirea dintre două personalităţi este ca alăturarea a două substanţe: dacă există o reacţie, ambele sunt transformate."( Jung)
Nimic mai adevărat! Până la urmă vrem sau nu să recunoaştem suntem supuşi unor astfel de reacţii în fiecare zi , în fiecare moment , iar intensitatea lor diferă.
Dealtfel doar unele alăturări au ca finalitate transformarea imediată, ea fiind percepută mai târziu de personalităţi sau se poate întâmpla să fie simţită mai repede în funcţie de repectivitatea sa.
Oricum rămân la convingerea că orice formă de comunicare( verbală sau non-verbală) are ca finalitate o transformare. Iar cum de cele mai multe ori să comunicăm eficient a devenit o raritate devine din ce în ce mai greu să te transformi şi e păcat pentru că aşa se pierd multe de ambele părţi.
Există desigur persoane cu care nu poţi comunica aşa cum ţi-ai dori oricât ai încerca şi până la urmă sfârşeşti prin a limita comunicarea la strictul necesar, măcar nu mai iroseşti energia şi o canalizezi spre alte persoane.
Cel mai interesant este, când întâmplător ,reuşeşti să comunici cu o persoană cu care nu ai multe în comun la prima vedere şi pe care treptat o descoperi. Aici poate să funcţioneze cel mai bine cele spuse mai sus....reach out!
Aş încheia cu ceea ce a spus Murakami , mi se pare că e esenţa nu numai a ceea ce a spus Jung , ci a fiecărei zi: Existenţa e comunicare şi comunicarea e existenţă..... ( ce bine ar fi dacă ne-am aduce aminte mai des....)

Friday, November 07, 2008

Et dans 150 ans ....Et dans 150 ans, on s'en souviendra pas

De ta première ride, de nos mauvais choix,

De la vie qui nous baise, de tous ces marchands d'armes,

Des types qui votent les lois là bas au gouvernement,

De ce monde qui pousse, de ce monde qui crie,

Du temps qui avance, de la mélancolie,

La chaleur des baisers et cette pluie qui coule,

Et de l'amour blessé et de tout ce qu'on nous roule,

Alors souris.

Despre Raphael Haroche voi avea mereu numai cuvinte de laudă pentru că le merita! Pe Raphael l-am descoperit în urmă cu vreo 5 ani pe la 7 dimineaţa la M6. Normal totul a început cu Caravane, care e o piesă incredibilă şi are un video pe măsură. De aici a pornit curiozitatea de a asculta mai mult, el mi-a dat de la început senzaţia de fresh, new, nonconformist pe care a transpus-o şi muzicii. De atunci au urmat multe alte piese, multe senzaţii plăcute , pe muzica lui pot miza mereu că-mi va influenţa pozitiv starea de spirit. Pe lângă câteva defecte recunoscute:), Raphael rămâne un mare talent muzical, un inspirat compozitor şi laudele ar putea continua.....

Happy birthday !

Sunday, November 02, 2008

The 2008 F1 Season


Today was the last race of this season in Brasil, a great race with a great winner: Massa. But the winning of this race was not enough for him to become world champion and it's quite a pity because i really believe he deserved it!
It's been an interesting season with lot of surprises, and the bigest was Vetel , a real talent , i'm sure about this!
The season came with some new stuff: Singapore and Valencia races, the exit of Nurburgring circuit .
Finally the winner is.... Ferrari! for the constructor championship, well deserved because they are the reference in this sport:)
PS: About sport( Happy birthday Evgheny Plushenko!)